Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Държавата от месеци се тресе от скандали, а тежкият пътен инцидент край Своге, който взе 17 жертви, отново стана причина за политически реакции. Бяха свикани пресконференции, появиха се призиви за оставки.

Корнелия Нинова заяви, че най-голямата гордост на премиера – магистралите, са най-голямата кражба в държавата и поиска оставката на цялото правителство.

От своя страна премиерът Бойко Борисов отвърна, че е рано от БСП да издават присъди, за да не берат после срам социалистите, които грубо политизират темата.

"Стабилността на правителството е разклатена от много скандали. Умъртвените животни, Търговскияя регистър, фалирането на "Олимпик"… няма кой да носи отговорност в държавата. Знаем, че решенията в България са еднолични, но премиерът не носи отговорност. Тази есен ни очакват подобни събития – още неща ще се сриват и падат. Нинова е права. Но след оставката трябва да се даде решение какво следва", подчерта политологът Мария Пиргова пред Bulgaria ON AIR.

"Там където няма усещане за справедливост, винаги има политически атаки и набеждаване. Обществото търси справедливост. А някой удобно му дава виновника. Нинова какво ще направи с олигарсите? Дали ще изчисти съдебната система? Дали ще премахне корупцията? Трагедията дойде много удобно. Левицата търси кризи", контрира политологът Цветанка Андреева.

И добави, че бившите конунисти са произвели сложна система от зависимости между власт, бизнес, политика и съд.

"БСП няма да разплетат това. Всички знаем системата на държавните поръчки. Това е голямата корупция в България", настоя Андреева.

Мария Пиргова бе категорична, че политиците не могат да решат политическата криза и заяви, че "падат пешки, а не ключови фигури като министри". По думите и икономиката и политиката са слети, а държавата е загубила възможност за взимане и прилагане на решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

БГ

преди 5 години

Дир-а, погледнете коментарите. Двадест и няколко коментара, и то само между тролояе на едната или другата партия. Какво значение има коя е на власт и какво е направила. Сегашната не струва. Жалко че няма алтернатива. Всичките са едни и същи корумпирани мекерета, които чакат комисионна за дадена ,,обществена,, поръчка. Поради тази причина, за бога братя, бгайте. Няма оправия. Сега може да започне плюенето и минусите докато не изтрият кпментара.

31

Анонимен

преди 5 години

България не е на 1300 години- тя е на повече от 5000!

30

Фалш

преди 5 години

Да си правят сбирки с кюфтета всеки месец поне в това са добри.Хорицата там като пинат въобще не чиват за какво св говори

fallback