Снимка: БТА, архив
fallback

Премиерът Бойко Борисов разпореди на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков да предприеме мерки, за да спре изпълнението на решението на Общинския съвет-Царево във връзка с казуса "Силистар".

Oще по темата

Областният управител ще упражни своите правомощия за контрол по законосъобразност на решението след постъпване на протокола от заседанието в Областна администрация.

Ще бъде преценена възможността за връщане или оспорване пред съда на решението. Разглежда се и алтернативата да бъде сигнализирана Окръжната прокуратура, съобщиха от правителствената пресслужба.

Проверка на регионалната екоинспекция установи, че общинските съветници в Царево са гласували в нарушение на Закона за устройството на територията докладната на кмета за възлагане на проект за план за строителство в местността "Силистар".

Става дума за 22 дка бивш свинарник, като мотивът на съветниците e да възстановят пътя до плажа, който попада в частен имот.

Според екоорганизации обаче това ще даде възможност за строителство на вилно селище в природен парк Странджа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

ВИНЕТУ

преди 5 години

Бивш свинарник, ще става курорт. Това е това държавата на Винету, буххааа-ха! Ами матриала, да мисли следващия път, като назначава клептокрацията.

77

ДО БОРИСОВ

преди 5 години

Сори Пич , ама вече захванахме да строим .Не се прави на интересен пред глупаците .

76

Анонимен

преди 5 години

"Борисов отново нареди: Без строителство на Силистар!'---Е-е, щом "отново" е нареди, значи първия път са си и помислилида го послушат; Значи, Бацето вече не го бръснат толкова много за сли*а. А, какво ще кажете? :)

fallback