Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
fallback

Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел е възстановена напълно от днес, похвали се от там.

В съобщение до медиите се казва, че всички свързани с регистъра услуги вече са възможни на място в Агенция по вписванията и нейните регионални структури.

От 16 часа днес всички функционалности на регистъра, възможни чрез достъп до интернет, също ще бъдат възстановени, обещават от Агенцията по вписванията.

Припомняме ви, че сривът в системата на регистъра продължи близо две седмици, като и до ден днешен причината за техническата повреда не е ясна.

Кризата доведе до оставката на директора на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

АЙНЩАЙН

преди 5 години

До zeus: НА КОЛКОТО И НА КОГОТО ТРЯБВА - ТОВА Е БИЛА ЦЕЛТА НА УПРАЖНЕНИЕТО, НАРЕЧЕНО СРИВ НА РЕГИСТЪРА.

13

До 12

преди 5 години

Кой ти каза, че са в пъти...Не може да се твърди така на ангро нещо, за което нямаш точна информация. Естестввено, някой някъде взима малка заплата, а друг прекалено голяма.В държавната администрация има значение и кой роднина те назначава.За този т.ъп регистър, годишно дават по 10 милиона да работи.Като се има в предвид, че софтуера не се променя, хардуера също, за какво отиват тези пари?Явно не малка част отиват за заплати. Друг въпрос е за чии заплати.

12

Анонимен

преди 5 години

Тръгва! Търговският регистър потръгва... от 16 часа Твърдят, че всечки функционалности са възстановени ...А възстановена ли е цялата информация от него? - голям, много голям въпрос

fallback