Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Търговският регистър се срина, а след него последва и оставката на директора на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова. Непосредствено след това се срина и сайтът на Министерство на правосъдието. Последва и фалит на застрахователната компания "Олимпик", бунтове на шофьори и стотици хиляди без "Гражданска отговорност". Кой е виновен за грандиозния гаф с Търговския регистър и кой проспа фалита на застрахователната компания "Олимпик"?

Много трудно в общественото мнение се изяснява виновникът. Трудно става известен, защото се търси по политическа линия", посочи политологът Татяна Буруджиева в предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ част от отговора е фактът, че си задаваме въпроса кой е отговорен. Трябва да е ясно кога и докъде е годността и да не чакаме да зейнат огромни дупки, смята тя.

Oще по темата

"При нас всички трябва да са убедени, че могат да си решат проблема, когато стигнат до министър-председателя. Това е много показателно за факта, че нямаме нива на отговорност", коментира Буруджиева.

Политологът Христо Панчугов е на мнение, че скандалите с Търговския регистър и "Олимпик" са симптоми на невъзможността на институциите да работят.

"Отговорността се носи на политическо ниво. И когато изпълнителният директор на Агенцията по вписванията подададе оставка, трябваше да заяви кой според нея е виновният", обясни Панчугов.

Според него има натрупване на посредственост и партизанщина в институциите. По думите му срив като този в Търговския регистър не се е случвал в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА

преди 5 години

"Сайтове падат, валят оставки... но: Кой е виновен?"Как така виновен-ами няма виновни.У нас виновни няма ,а всичко е медиен шум за три дни,затова няма и виновни

43

IT специалист

преди 5 години

Що пишете, колкото да си заслужите надниците не ми е ясно. Не е необходимо дори да сме ИТ специалисти, за да видим голямата измама със заличаване на данни за ДДС дългове. Няма как да се случи този срив при нормални обстоятелства. Трябва да има природни бедствия или други форсмажорни обстоятелства, за да се извади от строя такава система за толкова дълго време!

42

Наблюдател

преди 5 години

"са симптоми на невъзможността на институциите да работят" -- невъзможност или нежелание? Щото мързеливите чиновници лесно се оправдават с невъзможност..не че нямат спънки, ама и мързелът им е голям.

fallback