Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Разраства се скандалът около сградата на Партийния дом в Пловдив. Идеята е на мястото на внушителната 12-етажна сграда да бъде построена опера.

Общинските съветници дадоха зелена светлина на проекта, но само при условие, че първо се построи нова сграда, в която да се настанят служителите на общинската и държавна администрация от бившия Партиен дом, съобщи Bulgaria ON AIR.

От Камарата на архитектите в Пловдив са срещу събарянето на Партийния дом. Според тях, площта е малка, липсват места за паркиране и при евентуален нов строеж ще излязат археологически находки.

Сградата, която се намира в центъра на града, скоро може да остане в историята и да бъде съборена, ако се реши на нейно място да бъде построена опера.

Дори решение за събаряне на сградата да бъде взето, процесът по преместване на администрацията ще отнеме години, смятат от Община Пловдив.

Пловдивчани имат свое мнение по темата. През 2019 година Пловдив ще поеме домакинството на Европейска столица на културата, а операта все още няма да има свой собствен дом.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase