fallback


Строги мерки за шума вземат и в част от ямболските села. Конфискация на музикални уредби и глоби заради зачестилите сигнали в последните месеци за силна музика.
Oще по темата


През лятото рязко се вдигат децибелите по селата. В ямболското село Веселиново сигналите за шум за ежедневни, разказват местните.

Акция "Тишина“ се провежда в 44 ямболски села на община Тунджа.

В ромската махалата смятат обаче, че държавата и местната власт имат по-важни проблеми от шума. От общината пък подготвят промени и солени глоби за нарушителите на обществения ред.

За нарушение в община Тунджа ще се смята всяка шумна проява, ако е без позволение от кмета на съответното село.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

А

преди 5 години

Има хора в тази страна,който не са живяли в близост до махалите на новите българи.А дават акъл,това е нетърпимо,но скоро съвсем скоро ще го разберат,като станат мнозинство.

20

Анонимен

преди 5 години

Където не спазват наредбите за шума,да им се спира тока.

19

Учуден

преди 5 години

Ами с какво ще мерят изпратените полицаи децибелите. Ще имат уреди ли или всеки път при сигнал ще има под ръка специално изградена от РЗИ служба за бърза антишумова помощ. Майната му ,че бързата медицинска помощ не е на висота. Не трябва да се тръгва от там , ама като знам какви хора ни управляват . Това е най-примитивното решение на посочения едва ли не като най-голям проблем на ромите. Между впрочем никъде не е посочено че е заради тях тази наредба , ама в изказванията става ясно...

fallback