Снимка: Община Карлово

Ще продължат да се раждат потомци на Апостола в Карлово. Това каза кметът на града д-р Емил Кабаиванов пред "Фокус" в опит да успокои гражданите, излезли на протест срещу закриването на акушеро-гинекологичното отделение в многопрофилната болница "Д-р Киро Попов". 

Според него е имало смисъл в протестът на над 200 жители на Карлово и съседните общини срещу решението на Районната здравна каса.

Още по темата

"Да не избързвам да кажа, че 100% от проблема е решен, но вървим натам", споделя още кметът. 

По думите му карловската болница обслужва не само жителите на Карловска община, които са около 60 хил., но и още 40-хилядно население в съседните общини.

Кметът увери, че делото срещу отказа на РЗОК – Пловдив да сключи договор по 12 клинични пътеки е спечелено на първа инстанция. По думите му новият управител на НЗОК д-р Дечо Дечев е реагирал още днес, а заедно с управителя на болницата е намерено решение, което да реши спора между Районната здравна каса в Пловдив и общинската болница.

Припомняме, че по-рано днес жители на Карлово и съседните общини излязоха на протест в двора на болницата срещу решението да се спре финансирането по 12 клинични пътеки и АГ отделението да се закрие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase