Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Инфекциозното отделение на една от болниците в България прилича на декор от филм на ужасите.

Екип на Bulgaria ON AIR се натъкна на потресаваща гледка, която кара много от пациентите от пернишката болница "Рахила Ангелова" буквално да я избягват.

Отделението е покрито с мухъл, паяжини и всякакви болнични отпадъци. Заради всичко това от Районната здравна инспекция се сезираха по случая. Проверката на РЗИ в пернишката болница е извършена преди 2 дни и им е издадено предписание да вземат спешни мерки, за да не е във вида, в който е в момента.

Европейските стандарти при входа на инфекциозния сектор изглеждат така - мухъл, прах, в добавка с падаща мазилка, паяжини и изпражнения. Достъпът в самите стаи е строго забранен... заради стерилната среда.

Огромна табела пък напомня, че зад вратата на сектора се влиза само с чисти калцуни.Такива обаче на пръв поглед няма.

От ръководството на болницата не пожелаха да приемат тв екипа, за да коментират защо в Инфекциозното отделение е като във филм на Стивън Кинг. Все пак отговор идва, задочно от секретарката: "Няма пари за ремонт".

От РЗИ уточняват, че последното предписание не е след първата проверка. Промяна обаче така и няма.

"Това е вид, в който не трябва да изглежда каквото и да е отделение", отвърна служителка на РЗИ.

Младеж пък е категоричен, че мухълът и паяжините са опасни за неговото здраве. "Видя ли такова, целият се издувам и повръщам", разказа той.

И в реновираната част на болницата положението не е по-разлино - олющени стени, паяжани, а за тоалетна тип клекало пациентите се редят на опашка, докато някой не приключи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase