Снимка: bgonair.bg
fallback

Русе - отново обгазен. Заради задушливата миризма десетки сигнали са били подадени на телефон 112. Засега източникът на обгазяването не е установен.

Кметът на града свика спешно заседание. Неприятните миризми в града се усещат от няколко дни, но снощният случай е безпрецедентен, оплакаха се русенци.

Хората са били принудени да затворят прозорците си, въпреки жегата, тъй като е било невъзможно да се диша, предава Bulgaria ON AIR.

Миризмата е усетена в целия град. Заради многобройните сигнали тази сутрин кметът на Русе свика спешно съвещание, макар това да е в правомощията на областния управител.

Данните от проверките ще бъдат оповестени публично, а ако замърсителят не бъде установен, ще бъде извикана мобилна лаборатория от екоминистерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Минджа

преди 5 години

До Торлакачовеко, Монтюпе не ги знам как бачкат, ама на територията на предприятието се разнася страхотна смрад. Вече и малките деца го знаят това. Ако има и друг цех дето смърди - ми да ги глобяват бе и при повторно да ги спират. Да си слагат филтри, системи, като цяло да си произвеждат без да замърсяват и осмърдяват града. Между другото - кой завод е на Домуса в Русе?

9

Торлака

преди 5 години

До4:.....ли си, каква си, не те знам, но мозъка ти е спрял да работи веднага след като си поела първата глътка свеж астматичен въздух на тоя свят - Монтюпе не работи от петък миналата седмица, защото да те светна че някои заводи правят и профилактики, за разлика от заводите на Домуса, например, където буквално ситуацията е "бой на машините докато умрат". Като не си запозната си седи дом и дреми пред компютъра или телевизора - в това си най-добра!!!

8

Анонимен

преди 5 години

До 5-ами ти какъв си инвалид на два крака...жалко човешкоподобие при това вмирисана...

fallback