Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Акция за контрол на скоростта на пътя в цялата страна. Тя ще продължи до 12 август, ще се проверява и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност".

"Този тип операции се извършват за втори път тази година, както в страната, така и на територията на всички държави членки на ЕС", обясни пред Bulgaria ON AIR гл. инспектор Росен Рачев.

Той добави, че от "Пътна полиция" ще осъществяват засилен контрол на основните пътни артерии за морето, както и на ГКПП-тата с всички налични автоматизирани средства.

За нарушителите ще се издава електронен фиш, който впоследствие ще бъде изпращан.

За превишаване на допустимата скорост ще бъдат изпращани уведомителни писма.

Миналата година по същото време при същата акция са регистрирани над 19 000 нарушения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 5 години

Щяло да се проверява за валидна застраховка ГО - всичкото Мара втасала, застраховката тръгнала да проверява! А кога КАТ ще спре да имитира дейност с акции и ще започне да работи, както закона изисква от КАТ? По пътищата на България няма никакъв контрол за спазването на правилата, а дали има или няма застраховка, не се отразява по никакъв начин на безопасността на движението и от това се интересуват само частните застрахователи, за които работи КАТ, т.е. държавата *** мафията.

28

До 27

преди 5 години

Където и да застанат в България, катаджиите могат да глобят толкова шофьори, колкото превозни средства минат покрай тях. Винаги се кара с превишена скорост, доста често има рисковани манерви, правят се забранени маневри и т.н. По груби сметки всеки ден в България се правят над 200 милиона нарушения по пътищата, а КАТ глобява за около 2000 от тях, много често след катастрофа и много често санкционират невиновния шофьор, а на виновния му се арзминава.

27

1

преди 5 години

К,ва акция, к,ви щуротии?!?Да застанат за 1 час на Южното околовръстно с радари и ще съберат пари от глоби за заплати за един месец на цялото МВР!

fallback