Снимка: montana.bg
fallback

Велосипедистката, която удари бебе в оживения централен градски парк в Монтана, е карала много бързо, а колелото й не е имало спирачки, каза майката на пострадалото дете Цветелина.

Инцидентът е станал привечер, когато в парка играят много малчугани.

Oще по темата

По това време Цветелина и Боян разхождали двете си деца – близначки на година.

"Момичето караше много бързо и когато я видяхме, тя вече беше върху детето. Баща й беше на разстояние три крачки, но колелото направо връхлетя", разказа Цветелина пред Нова тв.

След удари малката Ралица е е със счупен череп и хематон.

Момичето, причинило инцидента, е пълнолетно, живее в Дом за временно настаняване в Монтана.

Майката сподели, че е било невъзможно да предпази детето си, защото колелото се е движило твърде бързо. Тя допълни, че велосипедистката е гледала назад, когато е блъснала дъщеря й.

"След като удари детето ми, спря и каза: "Извинявам се, не исках да стане така, аз нямам спирачки", коментира още майката и призна, че часовете в болницата са били най-кошмарните в живота на семейството й.

За да не се стига да подобни инциденти в парковете на града, Цветелина е подала подписка за повече велоалеи и санкции за нарушителите. Майката иска част от градската градина да бъде преградена, за да не влизат велосипедисти там, където играят малки деца.

"Мястото на велоалеите не е на детските площадки", коментира още тя. По думите й към момента дъщеричката й е добре, но има опасност от заболявания, които могат да се отключат вследствие на удара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Аз

преди 5 години

Възпитание няма нито във шофьорите на автомобили нито в повечето тинейджъри и ще става все по зле. Да може би е най добре парковете да бъдат разделени за малко и за големи деца и за пенсионери да си има за всекиго по местенце. Иначе няма как да се оправят нещата.

28

Аз

преди 5 години

Цялата ситуация е много побъркана. Само погледнете отстрани нещата децата с колела няма къде да карат не може в парка не може на улицата все нещо може да стане. Аз съм майка имам две деца едното беше блъснато от колело когато беше на 2 г всичко стана за секунда, за мен обаче това беше инцидент вина мога да потърся само във себе си, аз също карам колело реакцията особенно на децата не са мигновенни със годините се научават. За възпитание е друго нещо.

27

Анонимен

преди 5 години

Веднага ГТП за всички КОЛ-ездачи!!! Ше ми се движат без спирачки... ха *** ха... регистрация и прегледи му е майката! Който е хванат без валиден преглед - да му отнемат средството за убиване!

fallback