fallback

Доброволческа акция в Силистра облагороди най-североизточната точка на България. На петдесетина метра от мястото, където се събират водната и сухоземната ни граница с Румъния, през 80-те години беше поставен изразходвал ресурсите си пътнически самолет Ту-134.

Години наред самолетът представлява атракция за силистренските деца, пише Bulgaria ON AIR. Постепенно обаче интересът към летателната машина и мястото около нея замира. Тогава се появяват ентусиастите.

Общината и частният бизнес застават зад доброволците. 14-годишният Митко е един от помагачите.

След двуседмичен труд, откриването се превръща в празник за квартала и за цяла Силистра. Места за отдих, аерочиталня, изложба на самолети, спортни кътове са само част от нещата, на които могат да се насладят посетителите. Остава само и самолетът да бъде готов.

А за опазването на направеното, от общината са обещали да инсталират видеонаблюдение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 години

До lelkaЕдно време имаше много работи, но парите свършиха. Гласувай за комунистите, белким ти върнат младините.

6

СатаНАТО

преди 5 години

Самолетът е изразходил летателния си ресурс, а не ресурсите...

5

lelka

преди 5 години

Имаше едно време, когато до Силистра летяха самолети, по 2-3 пъти на ден. Интересно дали е останал някакъв спомен за летището там още. А и дали изобщо има хора да живеят в Силистра. Едно време имаше полети и до няколко други градове на България. По няколко пъти наден. А до Бургас и Варна на всеки един час. И билети трудно се намираха.

fallback