Снимка: bgonair.bg
fallback

Пловдив трескаво се готви за 2019 година, когато ще бъде Европейска столица на културата.

По много булеварди и улици все още се извършват мащабни ремонти и това кара местните жители да мислят, че до края на годината дейностите няма да приключат. Паралелно с ремонтите на инфраструктурата се извършват и мащабни археологически разкопки, разказва Bulgaria ON AIR.

До края на тази година трябва да приключи основната реставрация на една от емблемите на Пловдив - Голямата базилика. Местни археолози разкриха, че обектът може да бъде включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Реставрирането и консервирането на историческата забележителност е част от дейностите, свързани с домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 5 години

Най-старият и най-хубав град в Европа.

16

Анонимен

преди 5 години

Хубаво казано но нищо не е довършено.мамин Ваньо все го съдят .

15

Хахахаха

преди 5 години

*** е гьон по рождение! Плюе се на селянин и гражданин, а сега и на градове хахахаха Хората вече Марс колонизират, *** балкански още люпи семки, трепери от злоба и завист и се чуди на кой мръсно да направи че барем да се наспи добре вечерта. Мизерията, бедността, простотията, зависта, тарикатлъка селски, мързела не ни е пратен от ЕС, САЩ или който и да било...генът генът ни е такъв, семката дето викат по разговорно му.

fallback