Снимка: pixabay.com

На кушетка в амбулаторията на филиала за Спешна медицинска помощ в град Ген. Тошево се роди момиченце с тегло – 850 г. , първа рожба на жена от село Снягово. Това разказва акушерът по неволя фелдшер Димитър Алексиев.

Бебето е изродено на 26 юли след обяд. 21-годишна бременна жена идва в критично състояние – водите й са изтекли вкъщи, после започват кръвоизливи.

"Като дойде при нас, започнаха и контракциите. Сложихме я на кушетката и след десетина минути бебето се роди", разказва Алексиев.

Той започнал обдишване на новороденото с балон, после с назален катетър. През това време колежката му фелдшер Димитра Димова се е погрижила за хемодинамиката на майката, която е изгубила кръв. Помагала е и санитарката Теодора Тодорова. Детето е родено в шестия месец, пише "24 часа".

"Дойде екип от Добрич, който пое майката и новороденото. Разбрах, че вече са в болницита във Варна, тъй като детето е недоносено”, разказа още Димитър Алексиев. Той добавя, че преди 15 години му се е случило също да изражда бебе в линейка от село Росица.

"Детето беше добре, по моя информация е засукало още вечерта", каза още фелдшерът.

Майката Филиз Васвидин и бащата Румен Сергеев са безработни, живеят в село Снягово.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase