fallback

В Болярово и днес не бяха взети втори проби от фермата със съмнения за чума по дребните преживни животни. Кръвни проби и клинични прегледи се извършват в животновъдните обекти в 36 населени места в общините Болярово, Елхово и Стралджа

Ветеринарите отново удариха на камък с животновъдите Ани и Тодор в Болярово. Стопаните отказват десети ден да ги допуснат в обекта си за втори проби от животните. Мотивът им за отказ - манипулация и несъответствия в протокола с първите проби от животните.

Заради карантината в района фермерите търпят загуби. А ветеринарите днес успяха да приключат с вземането на проби от 1500 овце и кози в пет стопанства. Засега остават с невзети втори проби 200 животни във фермата на Ани и Тодор.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Пълна подкрепа Ани

преди 5 години

До АнонименМина времето да ни нареждате кротко да се изразяваме Виждам напишквате се от страх защото яростта може да се проявява не само в нета. Скрий си напишканите от страх партийни *** и бягай ти сега не само ние да бягаме от вашата *** диктатура защото дойде време вие да бягате- убийците на невинни хора и животни.

24

Мдаа

преди 5 години

Там работата много засмърдя,ама много!Ако имаше огнище с типичните диви щамове на вируса,досега да е имало кози с клиника,абе направо да са се натръшкали на 5-6 ден от заразяването.А грубите факти са следните-досега няма нито една болна коза...за умрели да не говорим.БАБХ не отговориха на най-важният въпрос-има ли доказан вирус при пробите или само са намерили антитела...и продължават да се правят на луди...

23

Анонимен

преди 5 години

Аз пак се чудя, ако тези животни бяха болни от чума не следва ли поне едно от тях да е починало до сега? От както се говори за тези стопани и тяхното стадо мина повече от месец.

fallback