Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Готов ли е Пловдив да посрещне 2019 година, когато градът ще бъде обявен за Европейска столица на културата?

По много булеварди и улици все още се извършват мащабни ремонти и това кара пловдивчани да мислят, че до края на годината дейностите няма да приключат.

Паралелно с ремонтите на инфраструктурата се извършват мащабни археологически разкопки, предаде Bulgaria ON AIR.

До края на тази година трябва да приключи основната реставрация на една от емблемите на Пловдив - Голямата базилика.

Местни археолози разкриха, че обектът може да бъде включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

до 15

преди 5 години

До ertЕдна от причините Пловдив да се забави изпълнението на изложбена зала и други инфраструктурни обекти е САБОТАЖЪТ ,който БСП прави ,като чрез подставени фирми ,които се водят на беработни роми , обжалва решения на общината ,резултати от търгове за строителство и пр. Така че не плачи лицемерно за града.

15

Анонимен

преди 5 години

До ertВие от вашата партия като бяхте на власт построихте ли изложбена и концертна зала, построихте ли стадиони и оперна зала, че толкова компетентно се изказваш?

14

ert

преди 5 години

Тъй ,като Пловдив се управлява от хора, който не са и чували за култура, резултатите са следните: П-в вече няма градска изложбена зала, няма канцертна зала - за първи път от 50 години има нулеви симфонични сезони. Приспособената оперна зала е бутафорна с - няма акустика , няма место за оркестър и няма сцена. Градското движение е максимално объркано. Стадиони няма. Пародия на културна столица.

fallback