Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Над 10 километра достигна опашката от камиони на граничния пункт "Дунав мост" при Русе. Причината е в подмяната на софтуер от Агенция "Митници" за пътни такси и разрешителни.

От 8 часа сутринта до обед обработката на всички превозни средства се извършваше по аварийната процедура на ръка, но заради огромните колони от камиони работата на пункта ще бъде затруднена през целия ден.

За да се улеснят шофьорите, на граничния пункт бяха отворени всички гишета – две за леките автомобили и три за камионите. Средно по две минути отнемаше ръчната обработка на колите, докато за ТИР-овете времето бе двойно повече, съобщиха от Bulgaria ON AIR.

Някои от шофьорите на камиони чакат още от вчера. Проблем се оказа и пропускането на опасни товари от полицията, която ги връща на опашката.

Движението в района на моста се регулираше от два екипа на полицията, които следяха основно за придвижването на камионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Хм...

преди 5 години

Будепеща имат яко мостове. Ок. Колко е най дългия каква част от него е над вода в рамките на какъв период от време са построени разгледах малко и видях че единият от мостовете там е дълъг 290 метра. Нашите са по 2 километра. Яснооо в българия 5 членно домакинство с деца на по 20+ които не могат да се изнесат взимат 5 заплати в германия човек си живее сам с една. Явно стандарта у Германията е по-нисък

6

Истина

преди 5 години

само в Будапеща има 7-8 моста, ние за 2 държави имаме само 2 и това се смята за напредък..... къде са те, къде сме ние?Срамно е дори да се споменва ако се построят още 3-4 моста, защото пак няма да стигнем цял град!да не споменавам и Виена

5

Анонимен

преди 5 години

Чета обява : " Мъж 40години търси жена !" - та се чудя този толкова ли е зле или от вестника са изтървали две запетайки !

fallback