Снимка: архив, Булфото
fallback

"Винетките в България са най-евтините в Европа. Всеки, който ползва пътищата на страната, трябва да има и своя принос към поддръжката им", заяви пред Нова тв председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов.

Oще по темата

Той коментира и идеята за въвеждане на винетка "Уикенд". Експертът предполага, че тя ще струва около 10 лева, но цената й трябва да бъде одобрена и от Европейската комисия.

Инж. Глосов подчерта, че създаването на дневна винетка няма да се обсъжда и отбеляза, че подобен документ не се използва в нито една държава.

"От 1 януари догодина ще бъде въведена електронна винетка само за леките коли", каза още шефът на АПИ.

Той допълни, че предстои да бъде обособено ново звено към агенцията, което ще отговаря за контрола на тол системата и електронната система за винетки.

"Тол системата е справедлива система за таксуване. Тя ще касае предимно тежкотоварните автомобили с тегло над 12 тона", каза още инж. Глосов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

244

Колев

преди 5 години

Вижте цените на винетките в Швейцария и тогава пишете.Годишната е 40 шв.франка.

243

Анонимен

преди 5 години

Винетката е данък за полицаите и съответно може би и за политици, преди два дни минах през Калотина , винетката се заплаща с евро и граниничния полицай продава имиджа на България за 2 евро.

242

Тъпи

преди 5 години

Ние сме с Най евтини винетки и Българите са с най ниски заплати в Европа .Хайде вдигнете всичко и ще останат само ц-иганите че и работна ръка не могат да намерят

fallback