Снимка: Facebook
fallback

Баба Тодора е на 68 години, от село Шарково. Гледа кози, има и агнета. Но всичките животни ги грози евтанизиране заради чумата сред животните в района.

"Много са ми хубави животните. Това са моите деца. Никой не ми е казал, че имам болни животни. Всички са здрави. Няма да мога да преживея тази болка, ако ми убият животните. Бих легнала аз, вместо да ми убият животинките. Кажете ми какво да направя. Това е някаква афера”, каза тя пред радио "999".

"Казаха, че от ЕС казали, че където има зараза не давали да се лекуват животните. При мен няма. Наредете се до мен, за да спасим, това, което държавата прави", призова Тодора.

Според нея искат да обезлюдят района и затова се избивали животните.

"Не мога да кажа как ще продължи живота ми. Ще си живея с пенсията или ще си умра с животните. Нямам пистолет, бих ги избила тия хора. Във вас ми е надеждата", каза през сълзи баба Тодора.

Ветеринарните власти обаче са категорични, че животните трябва да бъдат евтанизирани, за да не се пренесе болестта и в други райони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

187

Левент

преди 4 години

Каква жестокост, какво безсърдечие. Някои лакеи с икономически интереси избиват по най-брутален начин животните на тези хора, а с тях разбиват и живота им. Лесно е да се намерят продажни псевдоучени, които уверяват хората че така трябвало да бъде, трябвало да ликвидират всички животни. В природата има равновесие, и всички болести покосяват уязвимите, а оцелелите стават имунни. Тези продажници, които избиват тези животни нека Бог ги накаже със същата жестокост.

186

анонимен

преди 5 години

До стефАН ..ТАКА Е СЛЕД ПРОМИШЛЕННОСТА ИДВА РЕД НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ---НА НАСЕЛЕНИЕТО ПРИМЕР Е ---САЩ ПЪРВОНАЧАЛНО ЛОВУВАХА ЖИВОТНИ ПОСЛЕ И НА ХОРА ТАКАВА Е СЪДБАТА И НА БЪЛГАРИЯ

185

стефан

преди 5 години

Това драги сънародници е "приятелски огън" срещу едва кретащо българско животновътство, тъй като ЗАРЪКАТА е да станем тотално зависими от всякакви продукти от селското стопанство и промишленоста/доколкото я има/. Бързат защото им трябва ТЕРИТОРИЯТА!

fallback