Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Гражданите на Бургас организираха подписка с искане нудизмът на градския плаж да се забрани. Инициативата е под надслов "Не на голите по плажа!" и успя да събере над 600 подписа само за няколко часа, но въпреки това някои от летовниците на Българското черноморие нямат нищо против да се разхождат без бански.

Протестиращите настояват за табели, които да забраняват достъпа до морето на голите плажуващи, а нарушителите да бъдат глобявани. Освен това инициаторите на подписката искат да се обособят зони за нудисти, които да са достатъчно далеч от Централния плаж.

"В това да си нудист няма нищо лошо. Общуването с природата става най-добре, когато хората са голи, така както са се родили. Всеки един от нас изпитва удоволствие, когато усеща допира на водата без да има текстилни неща върху себе си", коментира пред Bulgaria ON AIR музикантът Искрен Пецов.

Според него този конфликт винаги е съществувал, а подписката няма да има успех.

"Плажът е място за всеки, който иска да си отдъхне и да събере малко слънчеви лъчи. Далеч не смятам, че по него трябва да се разхождат единствено хора с перфектни фигури, но всички сме виждали хора със свъх тегло или отпуснати на възраст над допустимата, за да изваждат всичко на показ. Това са все нелицеприятни гледки", отбеляза в студиото на "България сутрин" дизайнерът и гримьор Валентин Кулагин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Анонимен

преди 5 години

Ама вие добре ли сте :)))От сутринта да коментирате тези щуротии :)Да ходят по монокини, това не е страшно, нали ?

134

Брат Вурст

преди 5 години

"Седем протестантски пастори, православен свещеник и католически духовник подеха битка срещу нудистите и дамите по монокини на плажа" Всичко е ясно. Според "тия", ако видиш жена си гола, ще гориш в "огнено езеро".

133

РВ

преди 5 години

Всичко ок, но тоя кулагин ли е, кувагин ли беше...както и да беше що се обажда. Нелицеприятни голи хора имало по плажа, плашели децата. Абе куВагин, ти с дрехи си бостанско плашило, оставяш травма за цял живот на всеки който те е виждал, но пак се разхождаш свободно по улиците, нали? От горе на всичко и медийни изяви ти дават, та да трябва да ти слушаме сричането, опитите да се изкажеш с празната си глава и речник.

fallback