Една от хвърлените пейки. Снимка: Монитор
fallback

Две 13-годишни момчета от Дупница предизвикаха десетки коментари със скандален видео клип, който публикуваха в социалните мрежи. В него тийнейджърите заснели странната си забава - как хвърлят общински пейки в реката зад Джамията в града.

"Мизерници. Що за възпитание и наглост, какви деца са това? Изпочупили са всичко. Няма къде човек да седне сега. Задължително тези разбойници трябва да бъдат наказани“, изригнаха част от жителите на града.

Има и подаден сигнал до началника на "Контролното звено" към Община Дупница Ивайло Терзиев.

За по-малко от два часа "героите" бяха разкрити. Записите от камерите, които са в района ще бъдат добавени към производството за унищожаване на общинска собственост. Отделно от това родителите на двете момчета ще бъдат санкционирани.

"Тези деца ще бъдат поети от детска педагогическа стая. Не може този безумен вандалски акт да им служи за забавление, че даже с гордост да го качат във Facebook", обявиха от общинската администрация в града, пише "Монитор".

От там уточняват, че това не е първи случай на умишлено повреждане на общинска собственост.

"Ако не се чупят пейките, ще се крадат плочки и павета. Само преди седмица установихме дупничанин, който беше задигнал солидно количество общински плочки от строителен обект в града", казаха още от кметската управа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Радослав Петков

преди 5 години

Реката не е "Джерман", а "Бистрица". За пореден път в ролята на закона влезе обществения натиск чрез социалните мрежи (Фейсбук групата "Забелязано в Дупница"), къдеот строго бяха осъдени действията на децата. В крайна сметка децата се покаяха публично и под насърчението на родител извадиха пейката от реката и я върнаха на мястото и. Дано цялата тази история е поука за малките.

14

Румен

преди 5 години

Трябва да ги наградят,че са качили клипа във фейсбук.Иначе,нито щяхме да се възмутим,нито да ги намерят полицаите.

13

Бай Иван

преди 5 години

Дупница само индуси електорат,тях не трябва да ги закачат

fallback