Снимка: архив, Булфото
fallback

Язовирът "Джаков мост" край Ихтиман се източва превантивно, за да не се получи разрушаване на стената. Това съобщи за "Фокус" комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН).

"С цел недопускане разрушаването на стената на язовира от снощи работи помпа, която извади вече около 25 хил. куб. м вода", обясни той.

"Вследствие на обилните валежи от снощи в района на Ихтиманска средна гора се повиши рязко оттокът на водите, посока Ихтиман. Напълни се язовир "Джаков мост", който прелива през преливника", посочи комисар Бързилов.

"На този етап за населението на Ихтиман няма опасност", обяви той.

Oще по темата

"Вследствие на повишаването на нивото на язовира, който се намира в района на 37 км над АМ "Тракия", заради опасност от подкопаване на основи на мост на магистралата движението е спряно превантивно. Колите в посока София са пренасочени през Ихтиман. Движението се регулира от "Пътна полиция", поясни той.

"За недопускане разрушаването на пътното съоръжение работи багер, който прокопава допълнителен канал за отвеждане на водите от микроязовира. Създадена е необходимата организация за обезопасяване на движението по АМ "Тракия", посочи Тошко Бързилов.

"Съвместно работят представители на АПИ и Пътно управление София област, кметът на Ихтиман, полицията и нашите структури. Създадена е необходимата организация за недопускане на критични ситуации в района", каза още комисарят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 години

Що се отнася до Ихтиман, и с тях и без тях. Не казвам да им се случи нещо, но в града сигурно половината вече са скандинавци.Таке че спокойно българи в Ихтиман, щом има скандинавци в града ви държавата ще направи всичко възможно да няма опасност за града.До там го докарахме.

4

Анонимен

преди 5 години

Ето така заливате селата, а после дъждът виновен.

3

Анонимен

преди 5 години

Язовира е ПРЕЛЯЛ и се източва постфактум!!Не лъжете хората.Стига с тези ФАЛШИВИ новини в полза на Еднокнижника.Тоя докато не унищожи семката българска няма да миряса.

fallback