Снимка: архив, Булфото
fallback


За такси услуга клиент получава касова белжека за пица, кола и ракия. Това е само един от сигналите за нарушение на таксиметрови шофьори, обяснява Нова тв.  По данни на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" тази година нарушенията са скочили двойно в сравнение с миналата. Вече са наложени санкции  за над 150 000 лв.

От началото на година агенцията, съвместно с МВР и "Икономическа полиция" са извършени специализирани проверки на Летище София. Констатирани са над 3600 нарушения и са съставени актове на стойност над 75 000 лв.

"Няма лимит на нарушенията, но има нарушения, които предвиждат отнемането на разрешителното на лекия таксиметров автомобил, включително ако няма съответните документи, самият автомобил се спира от движение за 6 месеца. При повторно за 1 година”, обясни Дамян Войновски от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

Ако обаче таксиметровия шофьор запази своето разрешително, то той може да продължи да практикува, използвайки друг автомобил.

По данни на изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"  нарушенията до средата на 2018 г. са 530 и са наложени глоби за над 150 000 лв., с което се отчита увеличение в сравнение с 2017 г.

По закон всеки таксиметров шофьор трябва да разполага с документи за него и за автомобила, че може да извършва тази дейност. При липса на някой от тези документи или установяване на нелоялна търговска практика, глобата може да достигне до 50 000 лв. За нарушители следят както изпълнителна агенция "Държавна администрация", така и Комисия за защита на потребителите. А съветът на контролните органи е винаги да избираме лицензирани фирми и автомобили и да следим за спазване на регламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 5 години

VSEKI ROM V SOFIA S TAKSI.

30

йори

преди 5 години

Краде,лъже и ***!Къде се случва пак,в БГ мили хора!

29

ЧИКАГО

преди 5 години

АХАХАХ КАКВО ТОЧНО ОПИСАНИЕ ЗА ТАКСИТАТА В УСА ТОЧНО ТАКА Е.БРАВО ПИЧ

fallback