Снимка: Булфото, архив
fallback

Военнослужещи се включват в операциите в Смолян, където по-рано днес кметът Николай Мелемов обяви бедствено положение заради прелялата река Черна.

Oще по темата

Модулното формирование на армията, изпратено там, от 41 военнослужещи, които със специализирана техника ще изграждат диги на река Черна в кв. "Устово" в града.

Действията им се ръководят от командира на алпийците полковник Димитър Кацаров, допълват от Министерството на отбраната.

Военнослужещите се включват в спасителните действия след отправена молба от областния управител на област Смолян Недялко Славов.

Заради обилните валежи река Черна преляла на няколко места  в Смолян -  при КАТ, при ПБЗН, в "Устово" и се е наложило да се обяви извънредното положение.

Екипи изграждат диги по реката - Черна е наводнила сградата на ПБЗН, обществени сгради, складове, частни имоти.

"Магистралата е непроходима и затворена за движение. Има и много наноси по улиците в града от дерета. В района на кино "Дружба" дерето и изнесло пръст и чакъл на пътя и движението е затруднено", каза Мелемов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Варан

преди 5 години

Браво на политическия офицер полковник Димитър Кацаров!

10

До N6

преди 5 години

Селинджър,ако си закъсал по време на бедствия, знаеш единствено кой ще ти помогне?... Естествено хората с пагон,които извършват високохуманни дейности без да очакват нищо насреща,за разлика от корумпираните чиновници (властимащите).

9

Анонимен

преди 5 години

Кой разреши да се строят сгради в дерето до бившето кино "Дружба"? Ами в "Устово" до моста за "Петровица"? Защо преди година-две като строяха същия този мост наново нито го вдигнаха, нито го разшириха?Обезлесяването е друга, много дълга тема.

fallback