fallback

Общ преглед

Къщата на Антон Новак, създателят на Морската градина, тъне в мизерия. Цялата сграда е изрисувана в графити, вратите са разбити, помещенията са пълни с боклуци, а прозорците са потрошени, предаде "Булфото".

В началото на април с почти пълно мнозинство Общинският съвет във Варна даде съгласие общината да придобие безвъзмездно от държавата управлението върху къщата. Решението е в изпълнение на част от програмата на местната администрация за съхраняване на културно-историческото наследство на града.

Идеята е къщата, намираща се в историческия център на Морската градина, да бъде превърната в музей на Антон Новак.

Предвижда се средствата, необходими за нейната реконструкция и реставрация, да бъдат осигурени по различни оперативни програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

този е чист българин

8

Не е бил

преди 5 години

"анонимен" а почетен гражданин на Варна, създател на МОРСКАТА градина до Евксиноград... И сега си задавам въпроси:1. След 9.09.44 е ясно, че всички по-хубави къщи бяха заграбени от "бивши партизани", дейци на БКП.2.Тази къща какво е била и КОЙ е живял 1945-1989?( Новак почива 1945.)3.Имах колежка, която се омъжи за Владимир Новак от Варна- около1970.Вероятно внук, правнук, а може и съвпадение на фамилии.Но ЯВНО родът не е посмял да иска тази хубава къща..А СЕГА? И дали са живи?... Соцживот...

7

Анонимен

преди 5 години

До БАЙ 6Няма доказателства за това. Пише го дори в уикипедия.

fallback