Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Само преди няколко дни статистиката ни напомни, че българските села изчезват. И за съжаление тази трайна тенденция не се променя. Из уличките има само закачени некролози, видя Bulgaria ON AIR.

Ако остават хора по селата – те са предимно пенсионери. Как протича ежедневието в едно от тези вече пусти населени места в Северозапада – разказва Калин Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

стефчо

преди 5 години

И аз се махнах от града,живея в с.Първенец на 5 км от Пловдив. Спокойно ми е и селото кипи от живот ,няма празна къща и расте постоянно. НО уви по-далечните села нямат тази съдба и изчезват..

123

разгневен

преди 5 години

Нормално е да изчезват. Цялата държава да изчезва и това е. Държавата с най-нисък стандарт на живот, най-ниска минимална и средна заплата. Едва държавите от 3-тия свят са малко по-зле от нас (и това не е сигурно). Как да правя деца в подобна държава. Взимам малко под 2600лв, които едва на мен стигат, какво остава да гледам семейство с тези пари. Пък и тая държава не заслужава повече роби.

122

до 122

преди 5 години

твоят любим соц си скъса жилите да достигне 1939г., но не успя!!! Селата по времето на Царство България кипяха от живот, другарю ш и б а н комунист!!! Изклахте всичко годно след 1944г. и си мислехте, че ще вървите напред с *** и алкохолици!? Да, ама- НЕ!!!

fallback