Снимка: Булфото
fallback

Български яйца ще бъдат изтеглени от търговската мрежа заради птичи грип, съобщава bTV.

Те са от ферма за кокошки в добричко село.

Консумацията на яйца и месо от птиците не е вредна за човешкото здраве, но се изтеглят от пазара, за да се ограничи заразата, отчитат от БАБХ.

Агенцията за безопасност на храните разпространи серийните номера на яйцата, предназначени за изтегляне. Те са с номера 2BG08001 и 3BG08001.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

аз от наше село

преди 5 години

как се радвах като казвах, че кокошките в нашето село имат имена и са по-умни от женитени, но много плаках когато грип ги порази и плаках много за кокошките ни, та те са от 1967 г. и са поминък голям за селото ни, дано отново има толкова кокошки в дончево,село хубаво и богато, от него почва равна добруджа, има влак, много гори и земи, ра-вни улици, къщи нови и хубави, напуснал съм селото през 1971 г. окончателно

10

Анонимен

преди 5 години

Да изведеш 1 милион яйца от единствената реално произвеждаща български пилета голяма ферма е най грубото нещо за птоцевъдите.Вносното е изключително слабо контролируемо.

9

bobi

преди 5 години

да вземат да я затварят тая ферма най-накрая.. вече няколко пъти има птичи грип, миналата седмица инфлуенац.. Очевидно нямат място на пазара. Аз повече не смятам да купувам яйца на Дончево..

fallback