fallback

Общ преглед

На много места по плажовете са поставени табелки, че е забранено плажуването на домашни любимци. Това обаче видно не се отнася за бездомните кучета, които си живеят в района на плажовете и съвсем необезпокоявано се препичат на слънце, на метри от плажуващи и най-вече деца.

Репортер на Булфото улови две такива плажуващи кучета на варненски плаж. Много от хората изразиха възмущение, че песовете може да разнасят бълхи и кърлежи по пясъка, където лежат почиващите с децата си.

Но бълхите са най-малкият проблем на хората. Другата и сериозна заплаха е кучешката тения, която се разнася от изпражненията на животните. По данни от СЗО България е с най-висока заболяемост на кучешка тения в цяла Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 5 години

Децата са важни,а не кучетата и котките. Кучетата трябва да бъдат приспани и умъртвени.Само психично болни олиго.френи от двата пола предпочитат кучета и котки ,а не деца.

48

Анонимен

преди 5 години

Не понасям нито кучета,нито деца.И двата вида правят достатъчно *** и вдигат доста досаден шум.Хубаво е,ако родителите имат малко повече контрол над децата си и ги възпитават по-добре.Най-добре да не раждат.Що се отнася до кучетата,никой не е длъжен да им носи отговорността.Отговорните са тези,които ги обичат,вземат.Хората,които не обичат куче,имат най-малко вина за тях.И какво мрънкате?Много от вас са помъкнали някой проскубан с тях,ама тези им пречат.Не може да се угоди.

47

Анонимен

преди 5 години

В цивилизованите държави има санитарни норми. А отиди и намери бездомни *** някъде в белия свят, особено където има деца. Само невежите не си дават сметка от опасността от кучешка тения, кърлежов енцефалит, Лаймска болест и т.н. Да спазваш елементарни санитарни норми не означава, че мразиш животните. Съберете си *** в кучкарници, плащайте им и се грижете за тях колкото искате. Те просто нямат място сред хората. А иначе от любов може да си развъдим змии, паяци, ***, плъхове и т.н

fallback