Снимка: Булфото, архив
fallback

Бракониерски мрежи и винтери за улов на раци са извадени от водите на язовир "Ястребино" край Антоново. Акцията е проведена снощи в тъмната част на денонощието от екип на Централната рибно-опазваща организация (ЦРОО), съобщава БТА.

При обход на водоема в района под село Трескавец с две лодки доброволците от ЦРОО откриват около 60 метра бракониерски мрежи и 30 винтера за улов на раци.

За съжаление, уловената в мрежите риба е била измряла.

От кошовете, поставени на трудно достъпни места, са извадени и около 5 кг раци.

Бракониерските мрежи са изгорени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 години

ЦРОО са пичове и дори имат ДМС сметка. В страницата им в социалната мрежа всеки може да провери какво са свършили и да си направи извода има ли смисъл от такова сдружение. Често действат и подпомогнати от ИАРА. Колкото до бракониерите, наскоро се направиха стъпки за криминализирането на този вид престъпление и глобите не са малки. Рибата им се продава обикновено на отдалечени населени места от мястото на улавяне, често по големите градове. Ходят нощно време на групи по 3-4 коли, местни хора са.

4

4321

преди 5 години

Турци са то българи отдавна няма и да ги знаят кои са нищо няма да им направят те са гласоподаватели на ДПС там всичко е по турска партийна линия

3

Грую

преди 5 години

Ястребино, Антоново....и всичко наоколо отдавна има само пенсионери и чного ***. За съжаление разцвета който беше района през 80-те го няма вече

fallback