Снимка: Pixabay

Сцена като от екшън филм се разигра в Лом през уикенда. 

Трима души нахлули в дома на полицай и отвлекли кучето му, съобщава "24 часа" Ломските Бони и Клайд, заедно със свой съучастник, влезли в къщата на служителя на МВР, извили ръцете му, хванали го за гушата и започнали да го заплашват. Домакинът не могъл да окаже съпротива.

Докато полицаят бил притиснат от един от мъжете - криминално проявеният Е.А., жената извела кучето от сградата. Причината за нападението били неизчистени финансови сделки. Кучето - порода белгийска овчарка - щяло да е компенсация за борча на ченгето. 

По-късно потърпевшият сигнализирал в полицията за случилото се. Полицаят познавал нападателите и веднага съобщил имената им.

48-годишният Е.А от Лом и жената, с която живее на семейни начала - 28-годишната В.И. от Перник, заедно с 48-годишният К.К, били заловени няколко часа по-късно същата вечер. Заподозрените са отведени в районното полицейско управление. 

Кучето обаче не е намерено. Бандитите са го скрили и отказват да посочат местонахождението му на органите на реда и собственика му. 

По случая е образувано досъдебно производство. Е.А е задържан за 24 часа. Той е осъждан за кражби на автомобили и участие в трафик на хора.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase