Снимка: bTV

Нов правен казус връхлетя кмета на град Септември. Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) е установила, че е в конфликт на интереси заради издаването на заповед за изготвянето на проект в полза на фирма, собственост на майка му.

Имотът е в землището на курортното село Варвара, като целта е там да се строи семеен хотел. Сигналът до Комисията е подаден от адвокат Николай Баташки от инициативния комитет "Да спасим община Септември", предава БНР.

Още по темата

"Става въпрос за промяна на предназначението на имоти от горски фонд в имот за застрояване - за строеж на семеен хотел. Оправданията на кмета, че не е знаел, че фирмата се притежава от майка му, са несъстоятелни, а последващото отменяне на заповедта му не поправяло допуснатото нарушение" - пояснява юристът.

"Оттук нататък следва, решението подлежи на обжалване пред Пазарджишкия административен съд, след което пред ВАС. В случай, че решението остане в сила, кметът следва да бъде отстранен от длъжност", добави Баташки.

Разследваният от специализираната прокуратура кмет на град Септември Марин Рачев засега отказва коментар по темата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase