Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Преди малко повече от седмица в Кърджали, на стадион "Арда", се проведе първата благотворителна вечеря "Ифтар", свързана със свещения мюсюлмански месец "Рамазан".

На нея пред хиляди хора говориха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и основният опонент на Реджеп Ердоган в предстоящите президентски избори в Турция - Мухарем Индже.

Снощи в Кърджали отново имаше "Ифтар", но се събраха едва няколкостотин души. Този път събитието беше на площад "Освобождение" в Кърджали, а очакванията бяха вечерята отново да стане част от предизборната битка в Турция, но високопоставен гост от южната ни съседка не дойде.

Единствената реч на турски език беше само тази на кмета на Кърджали Хасан Азис, който каза пред камерата на Bulgaria ON AIR, че не може да се търсят политически послания в тази традиционна вечеря, защото тя се организира от много години. 

"Ние спазваме една традиция и всеки, който има някакви причини, просто идва на това, което ние сме създали като традиция. Нашето послание на ДПС е да спазваме месеца Рамазан, да събираме хората на едно място и нищо повече от това не трябва да се търси в случая", заяви кметът на Кърджали.

Заедно с Хасан Азис по време на снощната вечеря имаше и двама имами, един близък до ДПС, а друг - до ДОСТ. Благотворителната вечеря не беше посетена от представители на двете партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Куклукс Клан

преди 5 години

Омърсиха стадиона... ... омърсиха площада..... тва в друг град има ли го????? Някой мене като съвестен данакоплатец попита ли ме дали съм съгласен???? Нямам нищо против турците. Но твада го правят на пъпа на града не съм съгласен ....

22

ха така 13

преди 5 години

През 1990-та Кърджали въстана срещу регистрацията на ДПС - 48 дни на улицата българите бяхме в студа.Комшу стоял си на студа, но не си разбрал как ви ползваха за разпалване на гражданска война . Имената ви пречеха тогава а ДПС си пак ваша на ДС не случайно почти всички са ясладжии и на месно ниво заедно вьртите далаверите, другото е пропоганда за бунаците.

21

то е ясно

преди 5 години

....Този път високопоставен гост от южната ни съседка не дойде...____Защото и от там и от тук тези хора са използвани само по избори от Доган и Местан и за настройване срещу българите.

fallback