Снимка: Pixabay
fallback

800 човека без колани в колите в рамките на месец, показва проверка на прокуратурата.

Проверени са леки коли, пътнически автобуси, както и товарни камиони. Само за седмица в края на април са установени над 200 случая на водачи и пътници, които не използват предпазни колани, като 80 от тях са нарушения на автобуси, пишат от "24 часа".

До проверките се стигна след редицата медийни репортажи по темата. Припомняме, че през април при тежка катастрофа на АМ "Тракия" между автобус на пътническата компания "Юнион Ивкони" и лек автомобил загинаха 6 души, а 20 други бяха ранени.

Тогава министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че ще се обсъждат промени в Закона за движение по пътищата, при които използването на колани в автобусите ще стане задължително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 5 години

въпреки че с годините автопарка е нараснал във пъти има статистика която явно не е изгодно да се показва и от която се вижда че загиналите при птп от 70г до сега намалява.много организации се прехранват от произшествията също така са виновни и преписвачите на статии които ни информират за всяко птп от бюлетините на мвр.слагането на колан е личен избор изключение може да се направи за непълнолетни за които се смята че немогат да вземат самостоятелно решение.

23

Къде са новите радар

преди 5 години

Къде са новите унгарски лазерни камери на ченгетата? Нищо няма писано по въпроса ЗАЩО така мистериозно изчезнаха от пътищата от около месец! Намирисва на поредната издънка на ченгетата! Първата беше с киите-патрулки дето камерите не можели да снимат през стъклата им! Само че тоя път май издънката е по-голяма - мълчат по темата като комунист на разпит! Как пък не се намери един журналист да се заинтересува защо не вадят вече новите си лазерни радари!

22

Слънчарски

преди 5 години

До напипахте ..ми...гоМного ясно, че ще се броят на пръсти тия убити през 80'те като тогава имаше общо 1 000 коли за цялата страна и тия лади и трабанти като се опиташ да дигнеш 70 и бяха на полуразпад. А за ония, които "изчезваха безследно" след някоя забележка към някой партиец да се сещаш нещо?

fallback