Снимка: Булфото, архив
fallback

Комисията за защита от дискриминация започва проверки за достъпна среда и по плажовете. Това съобщи във Варна председателят на комисията Ана Джумалиева след среща с областния управител Стоян Пасев и с ръководители на държавни и общински институции, цитирана от БНР.

Oще по темата

"Още януари месец сме изпратили писма до министъра на регионалното развитие, до министъра на туризма с желанието е препоръката при процедури, при отдаване плажове на концесии, че трябва да бъде съобразено и това изискване, а именно - да има достъпна архитектурна среда за хората с увреждания", допълни тя.

Комисията за защита от дискриминация провежда национална кампания за достъпността на градската среда и на публичните сгради.

Първоначално комисията ще дава предписания за адаптация на средата, а при неизпълнение, нарушителите ще бъдат глобявани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

доонор

преди 4 години

Публикувайте списък на плажоовете с достъп.

5

Анонимен

преди 5 години

Трябва да си пълен мазохист или завършен....за да ходиш на море в БГ.

4

Невалид/е/н/а

преди 5 години

5) то и без това е бетонирано, надали тези хора са ти проблем!6) може пък да са от женски пол и да оглеждат "гларусите"?Или просто искат да видят морето и когато е възможно, бял флаг и няма такива като вас, да се потопят в него!?

fallback