Снимка: архив, Reuters
fallback

Протест срещу задължителния статут на ваксините се очаква да се проведе днес в няколко областни града в страната.

Основното искане е ваксините в България да станат по избор, като за целта да бъде променен Законът за здравето в чл. 58. Така според протестиращите ще може да се приложи законово принципът на информираното съгласие, без да има санкции и ограничения за отказалите ваксинация, посочват от vaksinite.com.
 
Събитието се осъществява като част от международен протест, който ще се състои по същото време в различни страни по света, както и по случай Международния ден на пострадалите от ваксини – 3 юни.
 
Протестите в страната са насрочени за 15 ч. в София на площад "Народно събрание", в Русе в Младежкия парк и във Варна на входа на Морската градина, Колонадата; в Пловдив от 11:00 ч. пред Общината и в Бургас от 16.00 ч. при Пантеона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

243

Анонимен

преди 5 години

Докато медицинската общност не усети върху себе си проблема, няма да разбере.Предлагам масова имунизация на медицински лица, които нямат защитни титри, за да няма пробиви в колективния имунитет.Искам да изпитат всички ефекти на токсочност на организма, дисфункция на имунната система и неврологични поражения.

242

Анонимен

преди 5 години

Искам да видя педиатър да повиши титрите си и да сложи на себе си Инфарикс Хекса и Синфлорикс едновременно- да подкрепи колективния имунитет. Първата съдържа 820 мкг алуминий, втората 500 мкг алуминий. Който иска да прочете невротоксичност на алуминия.Когато видя педиатър да си сложи тези две ваксини, с голямо удоволствие ще проследя здравния статус.Даже имам предложение- да не се позволява на педиатрите да практикуват, ако не са ваксинирани и придобият защитни титри. Няма ваксина, няма работа

241

Анонимен

преди 5 години

Нека лекарите педиатри проверят антителата си срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хепатит Б, инфлуенза Б, пнвмококови инфекции. Тези болести се покриват от ваксината Инфарикс хекса и ваксината Синфлорикс, които се бият на 2,3 и четири месечни бебета. Ако педиатрите нямат антитела, което със сигурност е така, защото титрите намаляват с възрастта, то те са със статус НЕВАКСИНИРАНИ, т.е. педиатрите са заплаха за колективния имунитет и могат да разболеят ваксинираните деца.

fallback