Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Инвеститор ще строи къщи за гости край минералните извори в местността Рупите. Намерението му обаче предизвика силното недоволство на местните хора, според които евентуалното строителство ще засегне природните дадености в района.

Oще по темата

В група във Facebook, озаглавена "SAVE RUPITE", около 4 000 души вече изразиха категоричното си несъгласие с каквито и да е строителни дейности край храма на пророчицата Ванга, съобщава Bulgaria ON AIR.

Минералните извори в Рупите са популярни в цял свят. Лечебната им сила привлича туристи отвсякъде. Идеята на бизнесмена Валентин Парапунов е да построи 10 къщи за гости, като предвиденото за тях място е на около 300 метра от изворите. Според Парапунов природата няма да бъде засегната по никакъв начин.

Посетителите на минералните извори обаче не вярват на обещанията му. Според тях започне ли строеж край изворите, те ще загубят красотата си.

10-те къщи за гости попадат в защитена територия. Инвеститорът обаче е категоричен, че законови пречки за построяването им няма.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков заяви, че строителят е минал всички законови процедури и няма пречки да осъществи намеренията си.

Градоначалникът добави, че изворите няма да бъдат засегнати, и уточни, че снимките във Facebook, според които строителството на къщите е започнало, са заблуждаващи, тъй като на тях става дума за археологически проучвания предшестващи същинския строеж на къщите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 5 години

То тва е за да лови руснаци. Един на 20 лета руснак искаше да ме светне как рускинята баба Ванга била предсказвала незнам си кво. След като му казах, че е българка и оня си глътна граматиката. Голямо промиване на мозъци е било в матушка.

70

Анонимен

преди 5 години

До Вангелия За Б.БорисоА дано, ама надали... :(

69

Вангелия За Б.Борисо

преди 5 години

От огиня ке дойде България ке спаси !!!

fallback