Скандална командировка на севлиевски общинари на Френската Ривиера. В края на миналия месец заместник-кметове, съветници и чиновници са "обменили добри практики" с представители на изпълнителната и на законодателната власт в Ница.

От съобщение на страницата на Община Севлиево от 20 април става ясно, че всички заместник-кметове и 90% от общинските съветници ще обменят добри практики във френския град Ница между 27 и 30 април.

На 8 май в друго съобщение става ясно, че визитата се е състояла, но не е била в Ница, а в Рокбрю́н-Кап-Марте́н - курорт на Френската Ривиера.

Потърсихме отговори за това какво е постигнато на това работно посещение от Здравка Лалева, председател на общинския съвет, но се оказа, че тя е в отпуска тази седмица.

Според съобщението от сайта на общината на посещението във Франция са обсъдени и въпроси, свързани с поддържането и подобряването на инфраструктурата по програма "Еразъм".

Проверката ни показа, че програма "Еразъм" обхваща само образователната сфера. Не стана ясно и колко е платено за това посещение.

По информация на Bulgaria ON AIR посещението на френския курорт е струвало малко над 25 хиляди лева. 

Любопитното за курорта Рокбрю́н-Кап-Марте́н е, че бил любима дестинация на Коко Шанел и Едит Пиаф и е на 6 километра от Монако и Монте Карло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase