Снимка: архив "Булфото"
fallback

Ловешки лекари блокираха за четвърта неделя пътя София-Варна в знак на протест срещу тежкото финансово състояние на болницата в Ловеч.

Пртестиращите настояха за повече яснота около бъдещето на лечебното заведение. Междувременно от здравното министерство съобщиха, че до края на следващата седмица ще бъдат изплатени заплатите на работещите в болницата.

Ловешките медици не са получавали заплатите си февруари, март и април, припомня "Дарик".

Доскоро болницата е била без медикаменти и пациентите са били принудени да си ги купуват. В резултат на тежкото финансово положение на здравното заведение много лекари и медицински сестри напуснаха.

В навечерието на поредния протест от Министерството на здравеопазването обявиха в съобщение до медиите, че до края на идната седмица ще бъдат изплатени възнагражденията на персонала в болницата и по този начин щяло да се преодолее изоставането.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Нещо не разбирам

преди 5 години

Тука гледам някакви хорица се оплакват, че е блокирана магистрала и много се жалят, та да внесем яснота - на Абланица магистрала няма. Строи се от 40 години, но още не е стигнала тази точка. Няма и да я стигне скоро. Нормален първокласен път. Второ, всеки има право да протестира, за да гарантира здравеопазването в града, в който живее. Може да скачате за таралежите в Кресна, но хората в Ловеч права нямат. И последно, движението се пропуска през 10 минути, за да не ви смущават спокойствието.

16

Анонимен

преди 5 години

Едно време личен лекар беше сестрата на рецепцията в поликлиниката и директно пращаше при точния специалист.Сега се плаща директно от месечните ни вноски за лични лекари,те първо не достигат и второ специалистите емигрират.Не давам съвети,само примери.

15

Анонимен

преди 5 години

И НАКРАЯ ЩЕ ОСТАНАТ НЕКОЛКО БОЛНИЦИ В ПО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ИВСИЧКО ОСТАНАЛО ЛЕШ ...ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДАЖЕ АКО ИМА ОСТАНАЛА НЕКОЯ СТАРА ЗЕЛЕНА УАЗКА С БЯЛ ЧАРШАВ И НОСИЛКА

fallback