Снимка: архив "Булфото"
fallback

Токов удар срина цялата компютърна система на Агенция "Митници" и блокира всички ГКПП-та в страната.

Повредата е станала в централния офис, съобщи "Монитор". Проверките и пропускането на автомобилите на излизане от България се извършват ръчно, което създава проблеми по някои от граничните пунктове.

"На ГКПП-Кулата леките автомобили преминават бързо, но за камионите не е така. Към 11:00 часа опашката от ТИР-ове на изхода за Гърция е вече близо 10 км", съобщи говорителят на Агенция "Митници" Лора Любенова.

По късно от пресцентъра на ведомство обясниха, че специалистите на агенцията работят по проблема и той ще бъде отстранен.

Според тях в последните години не е имало подобен срив. Преди време се срина компютърната система на гранична полиция, уточниха от пресцентъра на митниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Помня

преди 5 години

Едно време при научно публикация или рационализация на първо място се паставяше директора , а учения или рационализатора на последно място. Между тях няколко кияка дето не знаят за какво са там. И тук е така.Току виж идеята за защита идва от министъра.

19

Iceblast88

преди 5 години

Вие пък сега - UPS да сложели, защити да сложели. И от къде толкова бъбрек в държавен служител? Нали първо някой трябва да се сети за това, после да го предложи на началника си и така по веригата от 10000 началника до министъра които да го предложи на бай тиква които да започне да мъдри как да го извърти, че да има и за него далавера и така докато в Африка не минат на безкабелен ток, а ние в България под мъдрото управление на Бай Тиква 3-ти с това име да сме все още на бушони с жички.

18

Поредната простотия!

преди 5 години

***(тъй му викат комшиите) има - няма 20 митници. Една защита от пренапрежение струва средно да кажем 150лв.( с монтажа от зор 200лв)! Демек, държавата се разпада за някакви си 2000лв!(айде с откраднатите и подкупите - 20000лв)! Пълен ***! И излизат разни *** дето Закона на Ом не знаят и ми говорят за ядрена енергетика> А оная *** - министърката на ебергетиката да хване един фазомер и да иде да ги сложи тия аресторни защити....

fallback