Снимка: Facebook
fallback

19-годишен младеж от Смолян бе арестуван зрелищно по време на абитуриентския си бал. Младежът бил задържан от маскирани полицаи в училищния двор по сигнал, че се разхожда из града с автомат. Белезниците щракнали пред очите на майка му и на съучениците му.

При обиск на джипа на младежа, Мерцедес G-класа, униформените открили бутафорен калашник, който наподобявал изцяло истинския. Освен него полицаите намерили и газов пистолет без документи.

Вместо на бал, абитуриентът Марин прекарал нощта в полицейския арест, след като бил арестуван за 24 часа.

"След получаване на сигнала реагирахме мигновено. Извършихме необходимите заградителни действия и младежът бе задържан", съобщи за "Дарик“ директорът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

Тепърва ще се изясняват всички обстоятелства за произхода на пистолета и дали е обработван по някакъв начин.

Според близките на абитуриента той вероятно е искал да впечатли близките си с автомата.

"Марин завършва "Икономика и информационно осигуряване".Никога не е имал лоши прояви. Винаги е бил много патриотично настроен. Обличаше много често тениски с трикольора", каза директорката Мария Мечкарска, цитирана от "24 часа".

Марин е член е на патриотичния клуб "Родопски хайдути". Работел като охрана в местна дискотека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

popa ot razgrad

преди 5 години

в БГ престижът на професията "Охранител на дискотека" е равен на "Министър председател"...

36

що пък не?

преди 5 години

Като е патриот, да въоръжи останалите родопски и да ходят по черните села да поизчистят викам аз ... пък да не говоря какво трябва да направи с бежанските лагери горе в планината ... които даже не знам законни ли са не са ли...

35

анонимна

преди 5 години

Ако това тъпо парче ми е син така ще го сдрусам,че ще си забрави и калашника и G-класата и ,,родопските хайдути даже.Такива големи шамари ще му набия!

fallback