fallback
 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Убиец на пътя. В плътната колона между Чепеларе и Хвойна тариката реше да изпревари в завоя и едва не уби хората в идващата от завоя кола.....

Posted by Krastina Cholakova on Monday, 7 May 2018


Видео с шофьор, предприемащ рисково изпреварване по пътя Чепеларе - Асеновград се появи в социалните мрежи и възмути стотици. При опит да изпревари без никаква видимост шофьорът на колата влиза директно в насрещното и се разминава на косъм от сблъсък с джип.

"Убиец на пътя" написа под кадрите Кръстина Димитрова, която е заснела колата.

"Колата, която заснехме, малко преди това изпревари нас и влезе пред нас буквално броня в броня. Слава богу, ние имахме дистанция, в която тя можеше да се прибере. Минути по-късно водачът отново започна да изпреварва. Съпругът ми видя по-рано идващия насреща джип и намали, за да оставим място на човека да се прибере, в случай че не успее да изпревари, което беше абсолютно невъзможно", каза пред bTV Димитрова.

По думите ѝ шофьорът на колата е бил мъж, а в автомобила са пътували общо четирима души.

"За съжаление, не беше единственият изпреварващ по този начин, но беше с най-шокиращото и застрашаващо живота изпреварване", коментира Кръстина Димитрова. - "Определено се уплашихме, бяхме с децата в колата", призна тя.

"Впоследствие се оказа, че около 5 метра преди завоя маркировката е била прекъсната, но това не дава право на шофьора да изпреварва при абсолютно ограничена видимост", категорична е Димитрова.

По думите ѝ след като е изпреварил цялата колона – кола, бус и два автобуса, на правия участък преди село Хвойна, странно защо, водачът е намалил скоростта.

"Ако насрещният шофьор не беше успял да спре и съпругът ми не беше отнел газта, за да му остави място да се прибере, кадрите щяха да са много по-стресиращи", отбеляза Кръстина Димитрова.

Тя е изпратила сигнал и видеото до КАТ.

"Декларирали сме, че в случай на желание ще свидетелстваме, единствената ни цел е катастрофите в този участък да намалеят", подчерта Кръстина Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

Kiki

преди 6 години

Шофьора е за бой,но колата е добра

106

Анонимен

преди 6 години

Policaite davzimat merki s takiva xora mn gi ima takiva po patishtata napravo trqbva da my vzemat knishkata i togava ako se naychi da kara razymno

105

Смоленчанка

преди 6 години

Никога,до сега не съм писала,защото не мисля,че има някакъв смисъл,но сега ,ще взема отношение по въпроса. Вярно,че има много недисциплинирани шофьори на пътя! Тези,които са изпратили сигнал до КАТ,трябваше да се възмутят,че има достатъчно юеста за изпреварване,но няма видимост,защото няма кой да изреже дърветата и храстите,за да има такава! А на софиянци ще кажа,че като видят магистралата от Пловдив за София,тогава идва тяхното време! Затова смоленчани изпреварват там,където се иска майсторлък,

fallback