Вече над месец семейство Чоневи от Кочериново живее в наводнена къща. През март домът им внезапно започва да се пълни с вода, следват спешни ремонти, но проблемът остава и до днес. Сега семейството денонощно се грижи за изпомпването на водата от къщата им.

След като Иван Чонев видял прииждащата вода в дома си, извикал спешно екипи на Кюстендилска вода. ВиК специалистите изкопали яма пред дома му, за да установят откъде идва водата. Но източник така и не открили.

За да установят дали водата е питейна, водните експерти я спират в целия град за 20 часа. Течът обаче продължава. В търсене на решение на проблема от Община Кочериново се обръщат към хидролози. Тяхното заключение обаче е, че водата не е подпочвена, а питейна и няма как наводнението да е предизвикано от подземни води.

Общинската администрация подозира, че водата тече от стар водопровод, но подземен кадастър няма и никой не знае къде се намират старите тръби. Пострадалото семейство е категорично, че ще търси правата си в съда, защото щетите в дома им от аварията вече са огромни.

На какво са подложени те вижте във следващото видео

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase