Снимка: 24 часа
fallback

Морето изхвърли мъртви овни на бургаския и поморийския бряг. Късно следобед на 2 май на Северния плаж  в Бургас е забелязан труп на животно в морето. След като граждани сигнализирали на тел.112, е предприета акция за изваждане на животното.

Оказало се, че това е овен, който според специалисти е престоял във водата около седмица.

Oще по темата

Гражданин пък сигнализирал, че друг мъртъв овен лежи на пясъка край Поморие. Животното е открито на дивия плаж Пясъчна коса до Поморийското езеро.

Двата трупа били без чип или някакво друга маркировка, съобщава "24 часа".

Според директора на Агенцията по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев вероятно животните са били част от товар, предназначен за износ с кораб от съседна страна, но след като са починали по някаква причина са  били изхвърлени в морето.

"Все сме виждали мъртви животни по плажа - делфини и птици през цялото лято, но такова досега не беше изплувало", коментира възрастен помориец.

А в средата на април труп на теле беше намерен край четвърта буна на варненския плаж. Животното също беше без  маркировка на ухото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Знаещ

преди 5 години

Не е от кораб. Екарисажите в страната не събират мъртвите животни с "любезното съдействие" на Българска агенция по безопасност на храните.

15

Анонимен

преди 5 години

Овничок??

14

Анонимен

преди 5 години

Според мен трябва да ги изследват,може да са заразени с нещо,напр. с офчи грип или нещо подобно. Тука една кокошка да умре и айде цялата ферма под ножа, че и карантина.Сега няма ли и плажа да е под карантина, че то и без марка на животното- още по зле, двойна карантина.

fallback