Снимка: архив, Булфото
fallback

"Парите не достигат за ремонти и строежи на пътищата. 8000 км са в трагично състояние. Без тол системата сме обречени и след 2020 г. ще се чудим какво да правим. Аз съм оптимист обаче.

Oще по темата

Върви перфектно изпълнението на договора с австрийската компания. от 1 януари догодина - електронни винетки, а от май - тол такси", каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков в Благоевград.

Допълни, че в момента върви тарифирането и ценообразуването. Ще се изгради инфраструктурата на тол системата върху 83% от републиканските пътища, малко над 16 хил. км.

Ще се започне обаче с реалното таксуване на товарните автомобили там, където има добри пътища - около 11 хил. км - за 55-60% от републиканската мрежа.

Поетапно ще се въвежда тол системата с рехабилитацията на пътищата, което е справедлив подход, допълни Нанков, цитиран от "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

nina

преди 6 години

"...там, където има хубави пътища."Т.е., в Южна България! Защото там са съсредоточени парите, и за пътища включително!Какво чакаме, българи от Севера? Докога ще позволяваме правителствата да се правят, че няма България на север от Стара планина?

8

Анонимен

преди 6 години

И БСП крадяха от пътищата, ама поне правеха тук там по нещо качествено. При ГЕРБ пътищата се разпадат до калдаръм, те ви казват, че така трябва и случайно ви вдигат таксите - да ви одерат десета кожа да карате по калдаръма. Да ви е честит и Пожарникаря, и Физкултурника, и Свинетка! Пак за тях да гласувате!

7

Анонимен

преди 6 години

Кои са тия "добри" пътища?!? АМ "Тракия" току що минах - от 0 до 60-ти километър е дупка до дупка в лява лента. На места толкова дълбоки, че да хлътне гума 19-ка наполовина! После от 90-ти до 115-ти километър трагедията е още по-голяма: кръпка до кръпка, като кръпките са на вълни. И то кръпки, поставени наскоро(преди няма и месец).Това ли са "добрите" пътища бе, герберуги смотани? Едно нещо не можете да построите и да поддържате. Постоянно ремонт на ремонта на ремонта на ремонта на ремонта...

fallback