Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Всяко събаряне на стени или избиване на врати прави сградите по-лабилни при земетресение. Това е опасно, каза Рашид Рашид от проекта "Визия за София".

Масовото остъкляване на терасите също крие рискове. Балконите стават много тежки и е възможно конструкциите да не издържат.

Конструкторът инж. Димитър Куманов обясни пред Bulgaria ON AIR, че сградите у нас са построени по начин, по който да издържат на земен трус, какъвто може да се очаква в България. Ако при събаряне на стена се засегне ключова част от конструкцията, това може да е изключително фатално.

Куманов посъветва всеки, който възнамерява да купува апартамент да провери какво е записано в паспорта на сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Exec

преди 5 години

Добър съвет за проверка на паспорта на сградата, ама повечето хора които правят глупости не ги декларират. Да хидим да им проверяваме апартаментите на всички съседи ли.

14

Любопитен

преди 5 години

До ВнимателноНе ми стана ясно за какъв мост говориш. Може ли да обясниш по-подробно?А тези тежки електромагнитни техники какво всъщност предизвикват?

13

До 11 - продължение

преди 5 години

Инженерът ни доказва с разни изчисления, че опасност нямало. Виновният съсобственик обезщети съседите чрез солидна вноска в общата каса. Но пукнатина на тавана на стълбищната площадка на онзи етаж има!

fallback