Снимка: архив, Reuters
fallback

Общопрактикуващите лекари излизат на нов протест. Те настояват за намаляване на административните им дейности и задължения, които рефлектират негативно върху обслужването на пациентите, съобщава bTV.

Семейните лекари искат законодателна промяна за отпадане на отчетите с описите на касовите бележки, както и всички освободени от потребителка такса да я плащат в пълен размер, а сумите да им бъдат възстановявани от съответните институции.

Според джипитата потребителската такса трябва да е 1% от минималната заплата, а 24-часовото им разположение на пациентите да отпадне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Българка

преди 6 години

До Руснака Няма как да не плащаш, защото във всяко държавно предприятие един лев да вземеш повече те облагат с данък. Там няма как да ти се размине, за разлика от частни фирми, където плащат на ръка, а осигуряват на минималната работна заплата. А когато отидем при джипито сме солидарни. Аз не искам такава солидарност!!!!!!!

27

Пациент

преди 6 години

Предлагам да забравим за момент западноевропейските стандарти и да вземем пример от Китай. Там няма нито здравна, нито пенсионна система, т.е. държавата няма как да те краде. Всеки работи и знае, че трябва да спестява за старини и да си плаща, когато се разболее.

26

Здравно осигурена

преди 6 години

До Анонимен160 лв. са лично от вас, а другата част от работодателя е още по-голяма.

fallback