Снимка: Черно море
fallback

Общ преглед

Труп на теле беше намерен край четвърта буна на варненския плаж. Животното очевидно се е удавило, посочи експерт от Областната дирекция по безопасност на храните, съобщи ИА "Черно море".

По-тревожното обаче е, че няма идентификационна маркировка на ухото, което значи, че телето не е минало ветеринарен контрол.

"Телето е на видима възраст 7 – 8 месеца, липсата на маркировка не ни позволява да установим собственика. Оградили и обезопасили сме мястото до идването на екарисажа“, каза експертът.

Според него е възможно телето да е било отглеждано незаконно в частен крайбрежен имот около Варна и при излизането си на паша, да е настъпило удавянето.

По наша информация в Пристанище Варна и на рейда в последното денонощие не е имало кораб, превозващ добитък. Експертите предполагат още, че не е изключено животното да е умряло на борда на преминаващ кораб и изхвърлено зад борда.

Абсурд е да се разбере откъде идва животното, след като няма ушна марка, синтезира ситуацията шефът на отдел "Здравеопазване на животните" в областната дирекция по безопасност на храните във Варна д-р Даниел Денев.

"Когато подобен труп се намери, той трябва по възможно най-бързия начин да се изпрати в Екарисажа за унищожение. В сферата на догадките е откъде може да е дошло телето, след като не е било маркирано", каза още д-р Денев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

поредната жертва на комунизма

9

Анонимен

преди 6 години

Сигурно за да избяга от путинова Русия е преплувало Черно Море, горкото ...

8

Анонимен

преди 6 години

явно Иво Христов след паша е решил и да плува

fallback