Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Леката кола е стреснала водача на пътническия автобус, който днес катастрофира на магистрала "Тракия", а в резултат на това загинаха 6 души. Това е мнението на Христо Радков, който е председател на Българското обединение на шофьорите. Според него колата няма как да изблъска автобуса от пътя.

"Колата по някакъв начин го е стреснала и той е извършил неправилна маневра. От тези данни, които съм видял, не съм бил на място, според мен вината е повече в шофьора на автобуса", категоричен беше Радков в ефира на "Денят ON AIR".

Той обясни, че все още не може да си отговори на въпроса какво точно е станало и защо колата е ударила автобуса. По думите му обаче се вижда от кадрите, че на мястото на катастрофата няма мантинела, а това е задължително за магистралите и пътищата, по които разрешената скорост е над 120 км/ч.

"Ако там имаше мантинела, най-вероятно този автобус щеше да се плъзне по мантинелата. Можеше да се завърти, но нямаше да има такава трагедия", категоричен беше Христо Радков пред Bulgaria ON AIR.

Вижте още във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

един

преди 6 години

До ГанчоДа не гадаем, но по думите на водача на автобуса, той е завъртял волана на ляво и вероятно после веднага на дясно. При висок център на тежестта е нормално автобуса да се обърне/пробвайте с личен автомобил, с ниска скорост тази маневра и ще видите, как действуват инерционните сили/.Не оневинявам водачката на автомобила, но за мен при този страничен удар, реното не може да обърне автобуса. Просто е въпрос на ситуация на внезапен стрес за водача на автобуса,за което не може да се обвинява!

82

Ганчо

преди 6 години

Младежа е изпуснал волана след удара и се е хлъзнал по банкета и се е обърнал. Колата от снимките го удря в средата на височина до 1,20м. За да обърнеш такъв автобус удара трябва да е доста по-високо за да измести центъра на тежестта и да го-обърне. Колата е смачкана отпред в дясно и вероятността задна гума на автобуса да е минала през реното е практически нулева. Колата е след катастрофиралия автобус обърната напряко на пътя и смачкана в дясно.

81

да се провери

преди 6 години

33 годишният шофьор на автобуса колко години стаж като шофьор има.Къде е е карал курс за професионални шофьори и кой му е издал книжка.Защото ром в учебна кола не съм виждал.

fallback