fallback

Общ преглед

По традиция на втория ден от Великден стотици хора се стичат към Бачковския манастир, за да вземат участие в най-старото литийното шествие у нас.

На Великден от манастира се изнася чудотворната икона на Света Богородица, която е намерена преди стотици години от две овчарчета в местността Клувията високо в планината.

Според поверията чудотворната икона на Света Богородица е била укрита от монаси именно в местността заради турските нашествия. Намерена е във втория ден на Великден през 1604 година от две овчарчета и е върната в Светата обител. Няколко пъти обаче тя изчезва от манастира и монаси я намират всеки път на едно и също място.

Тогава един от монасите в манастира сънува Света Богородица, която му се явява и му казва къде иска да бъде поставена иконата. И до днес иконата стои там и се изважда на втория ден от Великден, за да поеме към мястото, където е открита, пише Bulgaria ON AIR.

От Бачковския манастир се изнася копие на чудотворната икона, защото оригиналът е в много тежко състояние.

За да се докоснат до иконата на Света Богородица днес към Бачковския манастир са се стекли стотици. Много са свидетелствата за изцелени от чудотворната икона.

Шествието тази година се предвожда от новия игумен на Бачковския манастир - архимандрит Самуил. Той бе избран от БПЦ в края на миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Ей

преди 6 години

Мъск си е Мъск, а Господ си е Господ:)

5

36

преди 6 години

Какви чудеса бе, Илон Мъск човека още малко и Марс ще засели, а след това и други планети. От Слънчевата система, а после и по-далечни. Дааа, с помощта на науката. А вие вярвате в чудотворни икони. Вярвайте в Мъск, не в Господ.

4

КУПОН

преди 6 години

Бях свидетел - Поп в Ресторанта Водопада , до манастира - Свали си калимявката и извади пачки пари , отдели 100 лева на цяло и масата му се покри с меса .В този Манастир са събрани най-големите Измамници сред Поповете - даже има Порно Клип .

fallback