fallback

Пловдив е най-мръсният град в България. Това констатираха от гражданската инициатива за измерване на фини прахови частици airbg.info. През последните пет месеца са измерени най-високите нива на фини прахови частици в страната.

В България 15 хиляди души си отиват всяка година заради високите норми от фини прахови частици, посочи Светослав Иванов от гражданска инициатива airbg.info.

За една година 630 станции са направили над 42 милиона измервания. До края на годината се очаква станциите да надхвърлят 1200 във всички населени места. Всички те са закупени от доброволци.

Кои са най-мръсните градове в страната и ефективни ли са мерките, които предприе Столична община? Вижте в репортажа пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 8E kak няма да е *** като геп препълниха града с калинки всякаква *** за да се оправдае метрото.

13

Анонимен

преди 6 години

Съвсем не се учудвам тежко се диша тук, особено около Сточна и Централна гара. Пък и е равнинен град. Лятото като се качиш в Родопите, още на хижа Здравец, веднага се усеща рязка промяна във въздуха - става чист и лек за дишане. Водата също. И апетитът се покачва. Ако зависеше от мен, никога нямаше да се прибирам в Пловдив

12

ined

преди 6 години

Защо най-мръсните градове са все с кметове от ГЕРБ?

fallback